martes, 25 de septiembre de 2012

Èxit de públic al quart aniversari d’El Casal de l’Esquerra

Aquest passat dissabte 22 de setembre El Casal de l’Esquerra a Badia del Vallès va celebrar el seu quart aniversari amb la festa “Quatre anys de colors”. Durat tota la setmana van aprofitar la festa per presentar les activitats que desenvolupen els diferents grups que s’hi han anat formant durant aquest quatre anys: El grup d’amics del cinema Zinexin, el Banc del Temps de Badia,el grup ecologista Badia Verde, l’Oficina de Drets Socials, el grup senderista Trotacamins,la Plataforma d´ Afectats per la hipoteca de Badia, la Cooperativa de Consum responsable La cistella de Badia, a més del moviment polític local Alternativa d’Esquerres per Badia-CAV.

La festa que va comptar amb més de dues-centes persones. Va començar a les 10 amb el Mercat d’Intercanvi, una manera diferent de trobar el que necessitem sense gastar ni un euro. A les 18.30h va continuar amb la festa infantil del Casal de l’Esquerra, amb tallers de maquillatge, xapes, gena, mandales i titelles. A les 19.30h es van fer conta contes, gràcies a un servei intercanviat a través del Banc del Temps. A les 20h va ser el torn a la part reivindicativa de la festa amb la xerrada de  la lluita per les ocupacions de finques a Andalusia, amb la presència de: Lola Álvarez, portaveu ocupació de la finca Somonte i Pepe Caballero, secretari organització del SAT. A les 21h va començà un sopar de bufet  a l’aire lliure per un centenar de participants,moltes persones no van poder quedar-se a sopar ja que es van superar les previsions de participació en aquest sopar. A les 22:30h es va fer uns curtmetratges amb Zinexin. La festa va acabar amb el concert d´Alquadrat, rumba-folk-fusió que ens va fer ballar fins a la 1h de la nit.

Segons els organitzadors de la celebració, aquests quatre anys El Casal de l'Esquerra ha servit d’ajut per a que hagin sorgit propostes de revitalització de la vida social molt interessants que sobrepassen l'àmbit de l'AEB i que han trobat a la plaça de La Sardana l’espai i el recolzament per començar. “En el moment de la seva inauguració vam dir que no volíem que fos només la nova seu de l’Alternativa d’Esquerres per Badia, que això seria com malbaratar un recurs en un poble de recursos limitats. Vam dir que volíem contribuir a donar color a Badia, colors ben diversos obrint l’espai a aquelles entitats o persones que el necessitessin per treballar en la millora de Badia des del carrer i realment les activitats que s’hi venen desenvolupant van força més enllà de la tasca social i política de l’AEB” va emfatitzar un dels responsables que va voler recordar que continuen oberts a fomentar la utilització del casal per part de grups de persones que ho puguin necessitar.